Høgtun Folkehøgskole

Høgtun Folkehøgskole

Besøksadresse:
Høgtun Folkehøgskole, 6639 Torvikbukt
Postadresse:
Høgtun Folkehøgskole, 6639 Torvikbukt
Telefon:
+47 712 91 330
Fax:
+47 712 91 331
E-post:
Nettside:
Skriv ut
Høgtun Folkehøgskole

Høgtun Folkehøgskole ligger naturskjønt plassert i den idylliske og aktive bygda Torvikbukt på Nordmøre. Her er det utsikt til både fjord og flotte fjell. Butikk, idrettshall, idretts-stadion og båthavn ligger i kort gangavstand fra skolen. Det er kort veg til byene Molde og Kristiansund, som begge har flyplass.

Høgtun har en stolt og tradisjonsrik skolehistorie, som strekker seg tilbake til 1917. Det ærverdige hovedbygget er fra 1923, og er den største trebygningen på Nordmøre. Høgtun har fem internat, og sammen med plener og tuntrær, danner de ulike byggene et kompakt og koselig skoletun. Elevene bor på dobbelt- eller enkeltrom, og skolen har flere felles oppholdsrom. Internatet er en god arena for å danne nye vennskap, og å bo på internat oppleves for de fleste som veldig kjekt og lærerikt.

Høgtun er kjent for sitt gode miljø. Avstanden til bylivet er med på å skape et aktivt, kreativt og inkluderende skolemiljø. Skolen er også kjent for å ha et dyktig personale med stort personleg engasjement. Høgtun ønsker å være en skole for alle, med et bredt linjetilbud innen kreative fag, idrett og friluftsliv. Skolen har også egen internasjonal linje, med elever fra mange ulike land.