Hilleberg AB

Hilleberg AB

Postadresse:
Önevägen 34, SE-832 51 Frösön, Sverige
Telefon:
+ 46 (0) 63 57 15 50
Fax:
+ 46 (0) 63 57 15 65
E-post:
Nettside:
Skriv ut

1971 grunnla Bo Hilleberg, Hillberg AB. Det samme året, på en skiferie i Tyrol i Østerrike, møtte han Renate Neuner. Det tok ikke lang tid før Renate flyttet med Bo til Sverige, og etter en stund giftet de seg.

Det stjerneparet Bo og Renate var viste seg å være svært vellykket, ikke bare privat, men også kommersielt. Bo hadde tidligere jobbet som skogvokter og Hillberg ABs virksomhet lå i starten hovedsakelig i skogsektoren. Produksjon av telt var en liten og svært lite utviklet del av bedriften.

Bo, som alltid har vært en svært aktiv friluftsmannen, hadde gått lei av de tradisjonelle telttypene der man setter opp innerteltet først, og deretter dekker det med et regnbeskyttende yttertelt. Han hadde tenkt på muligheten for å koble de to delene sammen for å unngå at vinden tok tak i ytterteltet som om det skulle vært et fullrigget seil, men han manglet de nødvendige syferdighetene for å løse problemet på en god måte. Slik kan man si at Bo og Renates ekteskap også var en vellykket kombinasjon rent kommersielt. Renate tok til å sy mens Bo tok seg av design og salg.

Denne arbeidsfordelingen har fungert svært godt gjennom årene, og både selskapet og familien Hillberg har vokst siden da. I 2011 fylte Hillberg 40år!