Fenix Outdoor Norge AS

Fenix Outdoor Norge AS

Besøksadresse:
Hemvärnsgatan 15, 171 54 Solna, Sverige
Telefon:
08-404 31 00 vxl.
Nettside:
Skriv ut
Fenix Outdoor Norge AS

Fenix Outdoor er et friluftskonsern, som har som oppgave å samle merker fra friluftsektoren under ett tak og utvikle de til å bli de største og mest kjente i sine nisjeområder. Merkenes forretningsområde ligger i å utvikle, produsere, markedsføre og selge utstyr for aktiv fritid og friluftsliv.

Fjällräven utvikler, selger og markedsfører friluftsartikler for ulike typer friluftsliv. Fjällräven er i dag en sterk aktør på det internasjonale friluftsmarkedet. Fjällräven ble grunnlagt i 1960 med ideen om at datidens friluftsartikler kunne gjøres enda bedre og naturen mer tilgjengelig for flere mennesker. Ryggsekkrammen var kun startskuddet. Snart ble en helt ny type ryggsekker lansert, etterfulgt av revolusjonerende soveposer og de første kondensfrie teltene.

Tierra ble grunnlagt i 1983 med mål om å lage klær for klatrere og turgåere som krever høyest ytelse og pålitelighet. Merket er godt etablert i de nordiske landene, og spesielt i Sverige har det en veldig høy pålitelighet hos målgruppen.Tierra utvikler produkter med et klart ønske om at alle detaljer skal være der av funksjonelle årsaker. Merket har gjentatte ganger demonstrert dyktighet og innovasjon i valg av tekniske løsninger som medførte at blant annet Åre Avalanche Center og Alpine Fjellrednings valgt Tierra som arbeidstøy.

Primus AB har siden august 2002 vært et heleid datterselskap av Fenix Outdoor AB. Fundamentet for Primus var Frans Wilhelm Lindqvist sin banebrytende innovasjon, den første sot-fri parafinovnen fra 1892. Kjøkkenet hadde bedre varmekapasitet enn konkurrentene, og ble raskt et populært produkt, spesielt på ekspedisjoner. Primus ble for eksempel brukt i den første bestigningen av Mount Everest i 1953.

Hanwag ble grunnlagt i 1921 av Hans Wagner i Vierkirchen utenfor München, Tyskland. Hanwag har utviklet seg til å bli en av verdens ledende produsenter av kvalitet støvler. Hanwag startet som en liten lokal produsent av tradisjonelle sko, bayerske "haferischuhe". Over tid, har selskapet spesialisert seg på sko for turer i Alpene. Kvaliteten og den nødvendige funksjonaliteten har bestått også nå, 92 år senere, som en av Tysklands mer anerkjente produsenter av fjellsko. Produksjonen er delvis fortsatt i Vierkirchen.

Brunton er en ledende produsent av friluftsutstyr. Brunton er godt kjent for sine innovative produkter for navigasjon, optikk og bærebare løsninger for fornybar energi. Brunton ble startet av D. W. Brunton i 1894, da han skapte et kompass "Pocket Transit", et instrument som brukes i dag, ikke bare av turgåere, men også av geologer, skogsarbeidere og andre profesjonelle beboer. Brunton produktutviklere jobber hardt for å produsere de mest holdbare produkter på markedet.

Naturkompaniet er en ledende aktør innen salg av produkter for friluftsliv og reiser. Selskapets røtter går 82 år tilbake til den svenske speiderbevegelsen. Naturkompaniets kunder er friluft- og reiseinteresserte mennesker som setter pris på personlig service, kvalitet og anerkjente merker. Naturkompaniets kunder har en aktiv livsstil og vet at friluftsliv øker både følelsen av velferd og god livskvalitet. Naturkompaniet har som mål at kundene skal "Gjøre hverdagen til et eventyr " om det betyr at de tar en tur i skogen eller bestiger et fjell i Himalaya.

Partioaitta Ltd , med sine 14 butikker, er Finlands ledende butikkjede i salg av produkter for friluftsliv og reiser. Fenix Outdoor kjøpte selskapet i mai 2011. Kjeden er en sammenslutning av ulike speiderforeningers butikker og har siden starten tilbudt sine kunder kvalitetsutstyr for skog, fjell og villmark. Sortimentet omfatter kjente merker som Fjällräven , Tierra , Primus , Hanwag , Brunton , The North Face , Marmot , Halti , Arc'teryx og Haglöfs .