Dyreidentitet AS

Dyreidentitet AS

Besøksadresse:
Keysers gate 5, 0165 Oslo
Telefon:
+47 22 99 11 30
E-post:
Nettside:
Skriv ut

Dyreidentitet AS skal være den primære aktøren for digital identifisering av dyr i Norge og en aktiv pådriver for sikring av dyrs identitet gjennom digital merking. Dyreidentitet har per 01.01.2013 ca 1500 tilknyttede veterinærer som utfører merking dyr. Dyreidentitet AS er eiet av Den norske Veterinærforening og har siden stiftelsen i 1993 driftet et sentralt dataregister over ID-merkede husdyr i Norge, og er med sin omfattende erfaring innen digital ID, det toneangivende selskapet i Norge på dette området.

Hvorfor bør du ID-merke kjæledyret ditt?
ID-merking gjør at kjæledyr som har kommet på avveie kan komme tilbake til deg dersom de blir funnet og levert inn til politi, redningstjeneste eller hos veterinærer. ID-merking gir katten eller hunden din betydelig økt sikkerhet. Et ID-merket dyr som er skadet kan raskt få behandling av veterinær, nettopp fordi eieren kan kontaktes.

Hvordan foregår ID-merking?
ID-merking av hund og katt utføres ved at veterinæren injiserer en liten kapsel med en mikrochip under huden på kjæledyret. Mikrochipen er programmert med et nummer, som vil følge dyret resten av livet. Et dyr som blir funnet kan tas med til en klinikk hvor de har skanner for å finne eieren i registeret. Dette er en varig og sikker merkingsmetode og det er umulig å forfalske en mikrochip.