Alta Folkehøgskole

Alta Folkehøgskole

Besøksadresse:
Øytunveien 101, N-9518 Alta
Postadresse:
Alta Folkehøgskole, N-9518 Alta
Telefon:
+47 78 44 91 40
E-post:
Nettside:
Skriv ut
Alta Folkehøgskole

Nord for Polarsirkelen finner du store uberørte og lett tilgjengelige naturområder, en forutsetning for alt friluftsliv. Guds skaperverk, mindre påvirket av det moderne samfunnet, innbyr til sterke opplevelser og gjør noe med oss. Å bruke naturen uten å forbruke den, gir mening på mange plan.

Alta folkehøgskole ligger i Alta, men ble startet i 1917 i Havøysund under navnet Øytun, ytterst på Finnmarkskysten. Etter 50 år flyttet skolen til Alta, og heter i dag Alta Folkehøgskole. Skolen eies av Normisjon, Indremisjonsforbundet og Norges Samemisjon. Skolen står i den kristne folkehøgskoletradisjonen og vil være en skole for alle uavhengig av livssyn.

Alta er en stor kommune med mange flotte naturområder. Mellom alpine fjell i nord og Finnmarksvidda i sør har vi frodige daler, fjorder, tinder og breer. Nordlysbyen Alta er det største stedet i Finnmark. Skolen ligger 6 km sør for bysentrum og 12 km fra flyplassen. Det tar under 2 timer å fly til Alta fra Oslo. Skolen ligger i furuskog ved foten av fjellet Skoddevarre og i gangavstand fra Altaelva. Skolebygget og 8 internater ligger rundt et trivelig tun der også mange av skolens personale bor. I Skoddevarre finner du fiskevann, klatrefelt og et flott skiterreng. Om vinteren spenner du på deg skiene rett utenfor internatdøra. Altaelva renner mot nord gjennom kommunen, fra Sautso, Nordeuropas største elvecanyon, og regnes som en av verdens beste lakseelver.